Phantasialand ligt in de Duitse plaats Brühl, vlakbij Keulen en niet ver van de Nederlandse grens. In Phantasialand waan je je in een compleet andere wereld. Themagebieden met aansprekende namen als China Town, Mexico, Deep in Africa en Mystery prikkelen je fantasie. In elk themagedeelte vind je afwisselende attracties voor jong en oud, zoals achtbanen, waterattracties, een spookhuis en veel verschillende kinderattracties. Een behoorlijk aantal attracties is overdekt en dus prima bij minder mooi weer te bezoeken. Aan shows en entertainment wordt ook veel aandacht besteed in Phantasialand. Tot slot zijn er verschillende winkels en restaurants die perfect aansluiten bij de sfeer van elk themagebied.

Overnachten bij Phantasialand

Phantasialand is qua oppervlakte geen enorm groot pretpark, maar er is wel enorm veel te beleven! Werkelijk overal waar je kijkt zie je weer een nieuwe attractie of show die je nog niet bezocht had. Door het reserveren van een of meerdere overnachtingen maak je van je bezoek een korte Phantasialand vakantie en heb je alle tijd om alle attracties, shows, restaurants en winkeltjes optimaal te beleven. Je kunt kiezen voor een verblijf in een van de officiële Phantasialand Hotels. Deze kindvriendelijke hotels met uiteenlopende faciliteiten liggen direct naast het pretpark en zorgen ervoor dat je ook na je dag in pretpark Phantasialand helemaal in die gezellige sfeer blijft. In de omgeving van Phantasialand, bijvoorbeeld in Brühl, Keulen of een van de andere omliggende plaatsen, zijn ook voldoende andere hotels te vinden die vaak een voordelige optie zijn. Deze hotels bij Phantasialand liggen doorgaans op enkele kilometers afstand van het pretpark. Tenslotte zijn er ook Phantasialand Arrangementen en een Treinreis Phantasialand te boeken bij verschillende Nederlandse reisaanbieders.

Overnachten Phantasialand

Attracties

Phantasialand richt zich op het hele gezin en dit is goed te merken aan het gevarieerde attractie aanbod. Wie wel van een beetje avontuur houdt kan zich helemaal laten gaan in een van de achtbanen in Phantasialand zoals Taron, Black Mamba en Colorado Adventure of zich tientallen meters naar beneden laten storten in de vrije valtoren Mystery Castle. Het hele gezin zal zich uitstekend vermaken in twee bijzondere attracties in themagedeelte Berlin: de interactieve 3D attractie Maus-au-Chocolat waarbij de bezoekers punten kunnen verdienen door in diverse 3D scenes op muizen te schieten en het verrassende Hotel Tartuff waar plezier en actie voorop staan bij je wandeling door dit gekke hotel. Bij mooi weer is de steile wildwaterbaan Chiapas in het Mexicaanse themagedeelte van Phantasialand een aanrader. Ook met minder mooie weersomstandigheden is in Phantasialand rekening gehouden. Veel attracties zijn overdekt en in themagebied Fantasy vind je zelfs het volledig overdekte Wuze Town met daarin veel verschillende attracties, waaronder de spinning coasters Winja’s Fear & Force en diverse vrolijke kinderattracties.

Shows Phantasialand

Shows

In Phantasialand ben je ook aan het juiste adres voor vele verschillende shows en entertainment. In het pretpark vind je diverse theaters waaronder het Kindertheater in Wuze Town en de Arena de Fiesta en het Silverado Theatre in het Mexicaanse themagedeelte. In deze theaters worden afhankelijk van de tijd van het jaar verschillende shows opgevoerd. In het Afrikaanse themagedeelte vindt enkele malen per dag een wervelende show met echte Afrikaanse trommels en dansers plaats.

Attracties Phantasialand

Restaurants

In Phantasialand kun je zo al een dag vullen met heerlijk eten en drinken. In elk themagedeelte vind je namelijk passende restaurants. Een van de beste restaurants in Phantasialand is het Chinese restaurant Mandschu. In dit a la carte restaurant worden de meest bijzondere Chinese gerechten geserveerd. Bijzonder kindvriendelijk en met voor elk wat wils is het foodcorner restaurant Unter den Linden in het Berlijnse themagedeelte van het pretpark. Je kunt hier je keuze maken uit onder andere vers bereide pasta’s, schnitzels en een wisselend diner buffet. Voor de allerkleinsten is hier ook babyvoeding verkrijgbaar. Uiteraard vind je verspreid over het park ook diverse horeca punten voor een snelle hap. Er zijn naast friet, hamburgers en kipnuggets onder andere ook Chinese noodles, pizza’s en Mexicaanse wraps verkrijgbaar. In themagedeelte Berlijn vind je bovendien veel gezellige plekjes voor zoete tussendoortjes zoals ijs, gebak en poffertjes.

Speciale evenementen

De winteropenstelling van Phantasialand, Wintertraum genaamd, trekt al jaren vele bezoekers. Het park is tijdens de winteropenstelling in december en januari extra feestelijk aangekleed met kerstbomen, lichtjes en verscheidene extra horecapunten zoals een ijsbar waar je winterse specialiteiten zoals glühwein kunt verkrijgen. Ook is er een mooie schaatsbaan aangelegd. Tijdens Phantasialand Wintertraum worden bovendien enkele speciale winter shows opgevoerd en wordt de dag afgesloten met vuurwerk.