Als je verblijft in Hotel Matamba wordt je ondergedompeld in de exotische en avontuurlijke sfeer van het Afrikaanse continent. Werkelijk overal waar je kijkt in dit hotel vind je het Afrikaanse thema terug, zoals traditionele Afrikaanse maskers in de lobby of kleine Afrikaanse details in de bars en restaurants. Ook de hotelkamers van Hotel Matamba zijn met de houten meubels, kleurrijke elementen en leuke details zoals klamboes volledig in Afrikaanse stijl ingericht. Hotel Matamba beschikt over ruim honderd kamers geschikt voor twee tot maximaal zes personen. De familiekamers hebben een apart slaapgedeelte voor de kinderen met een tweepersoonsbed en soms een extra stapelbed. Ook zijn er extra ruime en luxe suites te reseveren. De vele klim- en speelmogelijkheden binnen en buiten voor kinderen maken Hotel Matamba een zeer gezinsvriendelijk hotel. Parkeren is bij de prijs inbegrepen.

Aanbieders van Hotel Matamba

Ligging

Hotel Matamba grenst meteen aan het Deep in Africa themagebied van pretpark Phantasialand. Hotelgasten van Hotel Matamba kunnen gebruik maken van een speciale ingang naar het pretpark op slechts enkele wandelpassen van het hotel. Dit maakt het heel eenvoudig om gedurende de dag Phantasialand even te verlaten en later opnieuw te betreden.

Faciliteiten

Phantasialand Hotel Matamba beschikt over de volgende faciliteiten en diensten.

  • Gratis Wifi
  • Restaurant
  • Bar
  • Souvenirshop
  • Speelhoek
  • Speeltuin
Phantasialand Hotel Matamba

Eten en drinken

Phantasialand Hotel Matamba heeft twee restaurants en een gezellige bar. Het Afrikaanse restaurant Zambesi is een buffet restaurant met ruime keuze uit Afrikaanse specialiteiten en internationale gerechten (vlees- en vis van de grill). In een gezellige en ontspannen sfeer geniet je hier van live cooking en de Afrikaanse aankleding en decoratie. De kinderen hebben hun eigen kinderbuffet. Laat je je liever bedienen aan tafel dan is het lounge restaurant Bantu een goede keuze. In dit restaurant met uitzicht over de tropische tuin van Hotel Matamba worden voornamelijk Zuid Afrikaanse gerechten geserveerd. Je kunt kiezen uit a la carte dineren of een heerlijke fondue. Tot slot beschikt Hotel Matamba over de gezellige Jafari Bar in de lobby. Hier kun je bij een gezellig haardvuur terecht voor Afrikaanse snacks en drankjes en koffie- en theespecialiteiten.

TIP: De restaurants van Hotel Matamba zijn erg populair, dus op tijd reserveren is aan te raden.

Phantasialand Hotel Matamba - Kamer

Sport en ontspanning

Hotel Matamba is een zeer gezinsvriendelijk hotel en voor kinderen is er dan ook van alles te beleven! De vrolijke Afrikaanse hotel mascotte Moyo vermaakt de kleine gasten op allerlei manieren. In de lobby, achter de grote palmen, ligt bovendien de trekpleister van Hotel Matamba: de binnen- en buitenspeeltuin Watoto-Kinderspass. Kinderen kunnen hier, grotendeels overdekt, heerlijk klimmen en spelen. Ook beschikt de Watoto speelplaats in Hotel Matamba over een ballenbak. Ouders ontspannen ondertussen in de naastgelegen Jafari bar met een lekkere kop koffie of thee of een ander drankje. Voor nog meer avontuur kunnen kinderen op expeditie op de Savanneroute, een spannend klimparcours buiten waarbij ze uiteindelijk uitkomen in de tropische tuinen van Hotel Matamba. In deze tropische tuin is het tot slot voor zowel jong als oud heerlijk ontspannen, zitten en wandelen.

Phantasialand Hotel Matamba - Lounge

Bijzonderheden

  • Geheel in stijl met de Afrikaanse traditie is Hotel Matamba bij de opening in 2008 gezegend door een Afrikaanse priester. Dit moet voorspoed en geluk brengen.
  • Kinderen worden in Hotel Matamba vermaakt door verrassende bezoekjes van de Afrikaanse hotel mascotte Moyo die maar wat graag met de kinderen wil spelen. Op deze manier worden zij geëntertaind terwijl ouders zich ontspannen in de lobby, bars of restaurants.